Karamelliserad färskpotatis

Serverar: 6 portioner

Den här potatisrätten smakar mer och detta är ett lätt sätt att få den enkla potatisen att bli mer elegant.

Ingredienser

  • 12 färskpotatisar, ca 600 g
  • 3 msk margarin
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 timjankvistar
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull, lägg i potatisen och låt den koka 15 minuter. Låt rinna av väl och svalna. Halvera potatisarna när de är tillräckligt svala att hantera.
    2. Lägg margarinet i en stekpanna och smält det på medelvärme tills det börjar fräsa. Lägg i potatisen och snurra pannan, eller använd en tång och vänd potatisen, tills de täcks helt av margarin.
    3. Rör ner sockret i stekpannan. Rör ner vinäger och örter och fräs tre-fem minuter på låg värme under omrörning tills potatisen är gyllene. Servera varm och garnera med färsk rosmarin och timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben