Den här potatisrätten smakar mer och detta är ett lätt sätt att få den enkla potatisen att bli mer elegant.
Ingredienser
12 färskpotatisar, ca 600 g
3 msk margarin
1 msk farinsocker
2 msk balsamvinäger
1 rosmarinkvist
2 timjankvistar
Instruktioner
Skrubba potatisen. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull, lägg i potatisen och låt den koka 15 minuter. Låt rinna av väl och svalna. Halvera potatisarna när de är tillräckligt svala att hantera.
Lägg margarinet i en stekpanna och smält det på medelvärme tills det börjar fräsa. Lägg i potatisen och snurra pannan, eller använd en tång och vänd potatisen, tills de täcks helt av margarin.
Rör ner sockret i stekpannan. Rör ner vinäger och örter och fräs tre-fem minuter på låg värme under omrörning tills potatisen är gyllene. Servera varm och garnera med färsk rosmarin och timjan.