Karamelliserade äppelklyftor med björnbär

Serverar: 4-6 portioner

En saftig dessert att äta som den är eller med en klick mörk chokladglass

Ingredienser

  • 2,5 dl socker
  • 5 dl vatten
  • 0,5 citron rivet skal av
  • 4 äpplen stora
  • 2 msk florsocker
  • 200 g björnbär
  • 4 msk Calvados, eller annan fruktig spritsort
  • Instruktioner

    1. Koka först en sockerlag. Blanda socker med vatten och citronskal i en kastrull och koka upp. Låt koka 5 minuter. Ställ att kallna. Häll sedan upp på flaska och ställ i kylen. Håller sig i en månad.
    2. Tvätta och klyfta äpplena utan att ta med kärnhusen. Lägg klyftorna i en skål och vänd dem i florsockret.
    3. Hetta upp en stekpanna och lägg i klyftorna. Vänd dem när de fått färg och stek dem tills de får färg även på andra sidan.
    4. Mosa några av björnbären i en skål, lägg i äppelklyftorna, resten av bären och häll på ett par deciliter av sockerlagen samt calvados. Vänd runt frukt och bär i lagen.
    5. Låt stå i ett par timmar i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben