Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

Serverar: 4 portioner

En ny tappning på cheesecake med smaker från grönsakslandet.

Ingredienser

  • Vispad färskost
  • 150 g naturell färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • Karamellkokta päron
  • 2 päron
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • ½ dl pressad citronsaft
  • Krispiga jordärtskockor
  • 4 jordärtskockor
  • 250 g Arla klarifierat smör
  • ½ tsk salt
  • 2 maränger
  • ½ dl plockad mynta
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till färskosten och vispa till en krämig konsistens.
    2. Skala och dela päronen i halvor. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg den i en kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka upp. Lägg i päronhalvorna och låt sjuda ca 20 minuter. Dra av från värmen, tillsätt citronsaft och låt päronen svalna.
    3. Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin eller med en osthyvel. Klicka ner smöret i en kastrull, lägg ner de skivade jordärtskockorna och värm till ca 140 grader under omrörning tills de är krispiga. Ta upp och lägg dem på hushållspapper, salta.
    4. Servera päronhalvorna med färskosten, ringla på lite av lagen. Smula över maränger. Toppa med krispiga jordärtskockor och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben