Kardemumma Bågar

Serverar: 40 portioner

En lättbakad och god småkaka, efter ett gammalt beprövat recept.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 200 g hackade eller malda nötter
  • 1 st äggula
  • 10 st fint stötta kardemummakärnor
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • hackade nötter
  • uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman smör och socker. Blanda i nötter, äggula, kardemumma och mjöl.
    2. Låt degen vila kallt någon timme.
    3. Rulla ut degen till fingertjocka längder som läggs intill varandra. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter och pärlsocker. Skär längderna i 5-6 cm långa bitar som böjs lätt och gräddas på smord plåt i 200 grader 8-10 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben