kardemumma och kanel sockerkaka
Mycket god sockerkaka till kaffet ,kan serveras även till vispad grädde.
Den har lite smak av pepparkaka.
Ingredienser
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
1 dl olja
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ½ vetemjöl
2-3 msk mald kanel
2 msk kardemumma
Instruktioner
- Vispa ägg ,socker och vaillinsocker.
Koka upp vattnet så det bubblar och häll i oljan.
häll det i äggsmeten.
Blanda i kardemumman och kanelen, rör om.
Till sist blandar man i vetemjölet och bakpulvret.
- Grädda i 200g rader ca 40 min.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Julmat i andra kulturer
Passa på att lära dig nya jultraditioner av vänner från andra länder e...
Mumsig kaka som inte går av för hackor, det var inte sista gången jag gjorde den.
40 minuter i mitten av ugnen gjorde kakan bränd... Antingen längre ner eller mindre tid.