kardemumma och kanel sockerkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god sockerkaka till kaffet ,kan serveras även till vispad grädde. Den har lite smak av pepparkaka.

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl olja
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ½ vetemjöl
  • 2-3 msk mald kanel
  • 2 msk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg ,socker och vaillinsocker. Koka upp vattnet så det bubblar och häll i oljan. häll det i äggsmeten. Blanda i kardemumman och kanelen, rör om. Till sist blandar man i vetemjölet och bakpulvret.
    2. Grädda i 200g rader ca 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    janne_karegard 3 april 2010

    Mumsig kaka som inte går av för hackor, det var inte sista gången jag gjorde den.

    faldoroc 11 november 2012

    40 minuter i mitten av ugnen gjorde kakan bränd... Antingen längre ner eller mindre tid.

    Relaterade Artiklar

    Julmat i andra kulturer
    Passa på att lära dig nya jultraditioner av vänner från andra länder e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben