Kardemummabullar

Serverar: 30 portioner

Tid: 40 minuter

GI

Ingredienser

  • 9 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 dl sojamjöl
  • 3 dl rapsolja
  • 100 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 4 msk sötningsmedel
  • Fyllning
  • 60 g mjukt smör
  • 3 msk sötningsmedel
  • 1 msk kardemummakärnor
  • Till dekoration
  • 2 uppvispat ägg till pensling
  • 1 dl hackad eller flagad mandel
  • 60 bullformar
  • Instruktioner

    1. Häll dinkelmjölet i en bunke tillsammans med sojamjölet och sötningsmedlet. Rör ner oljan. Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Tillsätt den och resten av mjölken och arbeta till en smidig deg.
    2. Det tar ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
    3. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut dessa till fyrkanter, 20 x40 cm. Degen är mer smulig än vanlig vetedeg, men ge inte upp! Stöt kardemummakärnorna grovt i mortel. Rör samman mjukt smör, sötningsmedel och kardemumma.
    4. Fördela fyllningen och bre ut på båda fyrkanterna. Rulla ihop, ganska tätt, till två rullar. Dela varje rulle i 15 bitar. Fördela bitarna i 30 bullformar. Jäs till dubbel storlek, ca 1 timme.
    5. Värm ugnen till 225° och ställ ut bullformarna på en ugnsplåt.
    6. Pensla med vispat ägg och strö över mandel. Grädda nederst i ugnen i ca 7 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben