Kardemummabullar med färskostfyllning

Serverar: 20 portioner

Goda bullar med en läcker färskostfyllning.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • Ca 12 dl glutenfri fin mjölmix
  • Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 100 g färskost
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 2 dl florsocker
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 1 dl hackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, Värm till ca 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan tills den lösts upp. Blanda ner socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    2. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut den i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen.
    4. Tryck en liten grop i bullarna med tummen och spritsa ner fyllningen i gropen. Pensla bullarna med ägg och strö över hackade pistaschnötter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben