Kardemummakaka med topping

Serverar: 8-12 portioner

Mest kardemummasmak får du om du tar hela kardemummakärnor och stöter dem själv

Ingredienser

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 1/2 dl Arla smör-& rapsolja
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl Arla köket Kesella kvarg vanilj
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 1 1/2 dl Arla köket Kesella kvarg vanilj
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 4–5 skivade kumquats
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Stöt kardemumman i en mortel.
    3. Rör ihop smör-& rapsolja, kardemumma, socker, ägg, kvarg och mjölet blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna.
    4. Blanda kvarg och citronskal. Bred det över kakan. Garnera med kumquats och ev strimlat citronskal.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (1)

    abikas 3 februari 2009

    Mummakaka! Kram Ingela

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben