Kardemummakryddad lammgryta

Serverar: 3-4 portioner

Mustig och god lammgryta med indiskt anslag.

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 5-6 kryddnejlikor
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 650 g benfritt lammkött i bitar
  • 1 stor gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 dl matlagningyoghurt
  • Tillbehör
  • Jasminris -eller basmatiris
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en järngryta eller traktörpanna. Lägg i lagerblad, kardemummakärnor, kryddnejlikor, kanelstång och ingefära och låt fräsa upp helt kort. Lägg i lammköttet några bitar i taget och bryn köttet.
    2. Skala och grochacka löken och tillsätt den i grytan. Krydda med salt och de två pepparsorterna. Rör ner matlagningyoghurten en matsked i taget så att den tas upp av kött och lökröran. Sänk värmen och låt lammgrytan puttra under lock ca 40 minuter, eller tills köttet är genomstekt och mört. verkar det behövas mer vätska kan man tillsätta lite vatten mot slutet.
    3. Servera grytan med jasminris- eller basmati.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    d1pillan 26 augusti 2011

    Mycket god! Serveras gärna med naan-bröd!

    helenahedkvist 13 oktober 2012

    Fantastisk god gryta med julig smak! Jag la till tre pressade vitöksklyftor eftersom vitlök och lamm är så gott tillsammans.

    helenahedkvist 13 oktober 2012

    Fantastisk god gryta med julig smak! Jag la till tre pressade vitöksklyftor eftersom vitlök och lamm är så gott tillsammans.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben