Karibisk fisksallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag

Mina barn älskar denna

Ingredienser

  • 200 g färsk lax
  • 100 g färska räkor
  • 1 st chilifrukt
  • 2 st salladslökar
  • 1 st lime
  • salt
  • 2 msk olivolja
  • 150 g melon
  • 1 st avokado
  • 1 st mango
  • 2 st tomater
  • 4 kvistar koriander
  • Instruktioner

    1. Frys laxen i minst 48 timmar och tina den (för att undvika risk med parasiter). Skala räkorna och skär laxen i centimeterstora bitar. Dela chilin på längden och skrapa bort innervägg och frön. Skiva chili och salladslök tunt och blanda ner i limesaften tillsammans med det rivna skalet.
    2. Slå över laxen, salta och marinera i minst 15 minuter. Ringla olivolja över, skär melon, avokado, mango och tomater i centimeterstora bitar och blanda försiktigt med räkor och lax. Servera salladen överströdd med koriander i dry martini-glas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben