Karibisk långpannekaka

Serverar: 40 portioner

Bjud på en läcker fruktkaka som för tankarna till varmare och mer exotiska trakter! Denna karibiska kaka smakar utmärkt till en läcker fruktdrink.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 5 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2½ dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 burk persikor, 820 g ca
  • 1 dl råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta matfettet och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver väl i en separat bunke. Rör ner det i sockersmeten.
    3. Smörj en långpanna, ca 30x40 cm. Häll smeten i långpannan. Låt persikorna rinna av väl. Skär dem i klyftor. Stick ner klyftorna i smeten. Strö över råsocker.
    4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan svalna i långpannan. Skär den sedan i fyrkantiga bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben