Bjud på en läcker fruktkaka som för tankarna till varmare och mer exotiska trakter! Denna karibiska kaka smakar utmärkt till en läcker fruktdrink.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
5 ägg
5 dl strösocker
2½ dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 burk persikor, 820 g ca
1 dl råsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta matfettet och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver väl i en separat bunke. Rör ner det i sockersmeten.
Smörj en långpanna, ca 30x40 cm. Häll smeten i långpannan. Låt persikorna rinna av väl. Skär dem i klyftor. Stick ner klyftorna i smeten. Strö över råsocker.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan svalna i långpannan. Skär den sedan i fyrkantiga bitar och servera.