Karibisk rödtunga

Serverar: 4 portioner

Fräsch och festlig stekt rödtunga med ananas och räkor

Ingredienser

  • 4 stora rödtungefiléer
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 dl idealmjöl
  • 2 msk smör
  • 2 krm muskotnöt, riven
  • 4 skivor färsk ananas, skalade
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl färsk ananas, hackad
  • Servera med
  • 400 g räkor, oskalad vikt
  • 200 g färska champinjoner, smörfrästa
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200º Skölj och torka av filéerna. Salta och peppra dem. Vik dem tredubbla och panera i idealmjöl.
    2. Stek dem i smör i medelvarm stekpanna, ca 2 minuter per sida. Krydda med muskot. Lägg fisken på skivor av ananas i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen i ugnen, ca 5 minuter.
    3. Blanda crème fraiche med aprikosmarmelad och ananas till en sås att servera till. Lägg de smörfrästa champinjonerna runt om. Skala räkorna och lägg överst på fisken. Dekorera med citronmeliss. Servera fisken med kokt ris eller ugnstekta klyftpotatisar och crème fraichesåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben