Karin Larssons pepparkakor
Karin Larssons pepparkakor är populära och mängder bakas varje år av personalen på Carl Larsson-gården.
Att pottaska är en av de få ingredienserna i detta, väl
ganska originella, recept ur ”Karin Larsson och blommorna i Sundborn” behöver inte avskräcka någon från att pröva det.
Ingredienser
1 kg sirap
1 kg vetemjöl
1 msk pottaska eller 2/3 msk bikarbonat
1 msk hjorthornssalt
Instruktioner
- Koka upp sirapen och låt den svalna.
Rör därefter i vetemjölet.
- Lös upp pottaska (eller bikarbonaten) och hjorthornssalt i lite kokande vatten.
- Blanda det i degen som ska vara rumsvarm.
Allt ska vara jämnt fördelat.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord, ca 3 mm
tjock. Ta ut runda kakor med ett glas och grädda dem
på en plåt mitt i ugnen, 5-7 minuter i 200 grader.
Liknande recept
Kommentarer (0)