Karin Larssons pepparkakor

Serverar: 80 portioner

Tid: 30 minuter

Karin Larssons pepparkakor är populära och mängder bakas varje år av personalen på Carl Larsson-gården. Att pottaska är en av de få ingredienserna i detta, väl ganska originella, recept ur ”Karin Larsson och blommorna i Sundborn” behöver inte avskräcka någon från att pröva det.

Ingredienser

  • 1 kg sirap
  • 1 kg vetemjöl
  • 1 msk pottaska eller 2/3 msk bikarbonat
  • 1 msk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Koka upp sirapen och låt den svalna. Rör därefter i vetemjölet.
    2. Lös upp pottaska (eller bikarbonaten) och hjorthornssalt i lite kokande vatten.
    3. Blanda det i degen som ska vara rumsvarm. Allt ska vara jämnt fördelat.
    4. Kavla ut degen på mjölat bakbord, ca 3 mm tjock. Ta ut runda kakor med ett glas och grädda dem på en plåt mitt i ugnen, 5-7 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben