Karins aprikoskotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 40 minuter

En underbart god rätt som du servera direkt från grytan.

Ingredienser

  • 5-6 fläskkotletter
  • 1 dl olja
  • 1 citron
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk rosmarin
  • 10-12 torkade aprikoser
  • 1 hackad lök
  • 1-2 endiver
  • 1 dl vispgrädde
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Smör
  • Instruktioner

    Blanda en marinad av olja, pressad citronsaft, persilja och rosmarin. Slå den över kotletterna, som läggs i en liten skål, och låt stå 3-4 timmar eller över natten. Lägg samtidigt aprikoserna i minsta möjliga vattenmängd. Bryn de väl avtorkade kotletterna med löken i smör samt salta och peppra. varva sedan i eldfast gryta kotletter, lök, aprikoser, och skivad endive, vars nedersta beska del urgrävts. Slå över marinaden, lite rivet citronskal och något av aprikosspadet. Låt småputtra under lock 20-30 min. Häll i den kokande grädden och låt den sjuda 5 min. Serveras med kokt ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben