Karins Chokladglädje

Serverar: 45 portioner

...en liten kaka med utsökt chokladsmak.

Ingredienser

  • 150 g smör/margarin, rumstempererat
  • ¾ dl farinsocker
  • ¾ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 äggula
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • ¾ tsk snabbkaffe pulver
  • 4 dl vetemjöl
  • ¾ dl kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 125 g mörk choklad, grovhackad
  • 50 g ljus choklad, grovhackad
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, farinsocker, socker, sirap, äggula, hjorthornssalt och kaffe.
    2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och den hackade chokladen. Tillsätt detta i smeten och arbeta tillsammans med vattnet snabbt ihop till en deg.
    3. Forma till två rullar ca 3 cm i diameter och lägg rullarna på ett bakplåtspapper. Låt vila i kylskåp i ca 30 min.
    4. Skär i ca ½-1 cm tunna skivor.
    5. Grädda kakorna på bakplåtspapper mitt i ugnen ca 6-8 min i 225°C. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    abelles 6 juni 2012

    Underbart goda och lätta att lyckas med!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben