Karins fina krabbpajer

Serverar: 12 portioner

I frasigt smördegshölje döljer sig den lena krabbröran. Gör många, de kommer att bli uppskattade!

Ingredienser

  • 1 pkt kyld smördeg, ca 450 g
  • Fyllning
  • 2 burkar krabba à 140 g
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 dl rivet ljust bröd
  • Aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Tryck ut rullarna av smördegen, gärna med hjälp av ett glas som är lite större än aluminiumformarna. Klä med degen.
    2. Fyllning: Låt krabbköttet rinna av. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienserna utom det rivna brödet. Fördela i formarna och strö över rivet bröd. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg och äggstanningen har stannat, ca 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben