Karins goda chokladkakor från 1986
De här kakorna är så himla goda, ungarna tyckte att de borde heta mammas supergoda chokladkakor. De blir knapriga, men lite småsega i mitten.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
100 g margarin
100 g smör
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl strösocker
Instruktioner
- Blanda rumsvarmt smör och margarin tillsammans med allt utom socker till en deg. Knåda in sockret och rulla 4 rullar, långa som längden på plåten.
Låt vila kallt minst 30 min.
- OBS!
Viktigt att de verkligen är kalla när de gräddas, annars flyter de ut, smakar lika bra, men inte lika fina.
Grädda i 175º i 10 minuter, skär sneda kakor och låt dem kallna på plåten. De spricker lite på ytan.
Liknande recept
Kommentarer (4)
det står först smör sen margarin,tänkte testa dessa men blev fundersam
gjorde dessa kakor.. precis efter receptet.. de smakade bara mjöl, kletigt mjöl.. inte ens min alltätande son gilla dem..
lesen muffin att de inte funkade för dig,:-( jag vet inte vad det kan vara för fel, men kanske de var lite för lite gräddade? aja, ibland blir det ju så, men jag har aldrig råkat ut för att de smakar mjöl.. vi brukar sluka dessa kakor alla i hushållet.
lesen muffin att de inte funkade för dig,:-( jag vet inte vad det kan vara för fel, men kanske de var lite för lite gräddade? aja, ibland blir det ju så, men jag har aldrig råkat ut för att de smakar mjöl.. vi brukar sluka dessa kakor alla i hushållet.