Karins pecannötmuffins

Serverar: 12 portioner

För alla er som gillar nötter, ananas och det lilla extra.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g smör
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 tsk kardemumma
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl krossad ananas
  • 100 g pecannötter
  • 2 msk muscovadosocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°C. Smält smöret och låt det svalna. Rosta pecannötterna i stekpanna tillsammans med muscovadosockret några min, rör hela tiden så att de inte bränns. Låt nötterna svalna på ett fat.
    2. Skilj gulor och vitor åt från äggen och häll dem i var sin bunke. Vispa gulorna med strö- och florsocker med elvisp till en porös smet. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa resten av smeten med en handvisp. Blanda ned det smälta smöret och rör försiktigt i äggvitorna. Blanda sedan i citronsaft, vaniljsocker, kardemumma, crème fraiche och ananas.
    3. Grovhacka/dela pecannötterna och rör ned dem i smeten och sist mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar på plåt med smet till 3/4 och grädda i 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben