Karins pöffsen

Serverar: 15-18 portioner

Tid: 30 minuter

”Pöffsen” är en typ av snabblagat kaffebröd, som man klickar ut på en plåt. Påminner lite om muffins utan form. Pöffsen var vanligt i Norrlands inland under 1940-talet. Receptet är för två plåtar. Plåtarna gräddas var för sig.

Ingredienser

  • 3 dl sur grädde
  • 2 ägg
  • Drygt 2 dl socker
  • ½ dl standardmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Smaksätts med vaniljsocker eller citronskal
  • Instruktioner

    Ingredienserna rörs samman till en hård smet, som skedas eller klickas upp på smord plåt. Ta mera mjöl för fastare smet. Gräddas i 200-225 grader ”tills de pöffs opp”, dvs reser sig upp, cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben