Karins rulltårta

Serverar: 10 portioner

En snurrig tårta fylld med grädde och färska bär.

Ingredienser

  • Bakelsebotten
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 3 dl färska bär eller 2 dl sylt
  • Garnering
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Om papperet inte släpper, pensla det med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under bakduk.
    2. Vispa grädden och bred den över kakan. Skär kanterna jämna. Lägg på bär eller klicka över sylt. Dela kakan på längden i 4 lika breda remsor. Rulla först ihop en remsa till en liten rulle. Ställ den med ena snittytan ner. Bygg på med resten av remsorna runt om till en stor rulle. Garnera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben