Karins vita fläderblomsglögg

Servera glöggen med mandel och gula russin och vita pepparkakor.

Ingredienser

  • 1 flaska vitt vin
  • 1,5 dl vit portvin
  • 1,5 -2 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 dl gin
  • 3 kanelstänger
  • 1 msk kardemumma
  • 1/2 msk hela kryddnejlikor
  • 3 bitar pommeransskal (eller skal från 1/2 apelsin och lite mandarin)
  • 1/2 -1 dl socker
  • 3 st enbär + 1 stjärnanis
  • Instruktioner

    1. Blanda det vita vinet med det vita portvinet, kanelstänger, kryddnejlikor, kardemumma, enbär, stjärnanis och pommeransskalet samt sockret. Låt detta gärna stå i rumstemperatur några timmar. Värm sedan upp det hela, men koka ej låt det bara gå till kokpunkten.
    2. Tillsätt gin och fläderblomssaften. Smaka av, om sötman räcker.
    3. Jag själv föredrar ej så söt, det är väldigt individuellt.
    4. Vill man ha en kraftig kryddning, så låter man glöggen kallna igen med kryddorna i och förvara ett dygn för att sedan värma upp igen och sila.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben