Karljohanssallad med päron

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Annorlunda men gott

Ingredienser

  • 2 nävar späd rucolasallad
  • 2 msk mandelspån
  • smör till stekning
  • 200 g rensad, skivad karljohanssvamp
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 stora mogna päron
  • olivolja
  • fingersalt
  • raspat skal av 1/2 citron
  • 4 citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skölj salladen och torka den i ren handduk. Rosta mandeln lätt några minuter i het, torr stekpanna, passa hela tiden.
    2. Ta upp och lägg en klick smör i pannan. Fräs svampen till fin färg, salta och peppra under stekningen. Ta upp.
    3. Skiva päronen halvcentimetertjockt rakt över, med skal, kärnhus och allt. Stek ett par minuter på varje sida på hög värme. Salta och peppra. Ta upp.
    4. Fördela ruccola, päron och svamp på förrättsassietter. Droppa på lite olja, fingra på grovt salt och raspa över en aning citronskal. Lägg en citronklyfta på varje assiett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben