Karljohanssvampsoppa med knaperstekt panchetta

Serverar: 4 portioner

Bra att ha i termosen när man ska ut i skogen för att hitta fler svampar!

Ingredienser

  • 1 liten gul lök, finhackad
  • Smör
  • 500 g karljohanssvamp, rensad och skivad
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk marsalavin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 50 g tärnad panchetta eller bacon
  • Maizena + vatten att reda med
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök, lägg i en rymlig kastrull. Klicka i smör och fräs utan att det tar färg. Tillsätt svamp och fräs i några minuter, häll på buljong, grädde och marsalavin. Salta och peppra och låt soppan puttra i ca 20 minuter under lock.
    2. Bryn under tiden panchettan i en torr stekpanna till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. När soppan är klar kan man reda den med lite maizenamjöl och vatten till en krämigare konsistens. Låt koka upp och servera sedan i skålar, toppa med lite panchetta och ringla över lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben