Karré i lergryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Enkel men jättegod rätt som lagar sig själv (nästan)

Ingredienser

  • 800 g - 1 kg karré (eller eget val av kött/kyckling)
  • 2 stora morötter
  • 12 normalstora potatisar
  • 2 buketter broccoli
  • ½ bukett blomkål
  • 2 gula lökar
  • Salt
  • Peppar
  • 2 lagerblad
  • 2 tärningar av valfri buljong (jag föredrar grönsak)
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blötlägg lergrytan ca 20 minuter. Jag brukar lägga den i blöt och sedan börja med resten. Skala potatis och morötter, skär i jämna, ganska stora bitar (ca 1x4 cm)
    3. Ansa broccoli och blomkål, skär av stammen så du får ganska stora buketter. Skala lökarna och klyfta grovt. Ansa köttet och lägg längst ner i grytan. Salta och peppra köttet lätt, smula ner buljongen och lagerbladen runt om.
    4. Lägg ner alla grönsaker och lök ovanpå. Salta och peppra efter behag. Häll på vattnet, sätt på locket och ställ i ugn ca 2 timmar.
    5. Allt att äta finns i grytan så man kan servera den direkt vid bordet, om köttet redan är skivat, annars ta upp kött och grönsaker och servera som det är. Servera en fräsch sallad till om det önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PinkLadie 3 januari 2010

    Ganska gott! Men nästa gång lägger jag köttet överst, så det får färg istället för knapriga grönsaker... Sedan ställer jag alltid in i kall ugn!?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben