Karré med lök och dragon
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Väldigt enkel och god. Rekommenderar att tillsätta lite salt
Ingredienser
Ca 1 kg potatis
3 gula lökar
Ca 450 g fläskkarré, benfri (använde själv kotletter)
1 tsk torkad dragon
3 dl vispgrädde
1½ msk konc kycklingfond
300 g frysta haricots verts
Instruktioner
Skala och koka potatisen. Skala, halvera och skiva löken. Skär köttet i lillfingerstora strimlor.
Fräs löken i 1 msk smör i 5-6 minuter. Tillsätt dragon, vispgrädde och fonden, rör om. Lägg i köttet och låt koka 7-8 minuter.
Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen. Häll av potatisen och pressa genom en potatispress.
Servera köttet med pressad potatis och haricots verts
Liknande recept
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Köttgryta med lök
1
4
1
Fläskfile gryta med Dragon
4.2
30 min
4
10
Maya´s ugns Karré
4.5
1 h
4
3
God omelett med lök, ansjovis och oliver
40 min
2-3
Äggstanning med kycklingkorv, lök och spenat
4
Karré i lergryta
4
1 h 30 min
4
Chilimarinerad karré med jordnötssås
4.5
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!