Karsbadersnäcka med nougatfyllning

Underbara och annorlunda bullar att överraska med.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 2 ägg
  • 3/4 dl vit sirap
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 700 g mjöl
  • Fyllning
  • 250 g nougat
  • 250 g mandelmassa
  • 100 g vatten
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till fingervarmt (37 grader). Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig och elastisk deg. Jäs övertäckt med plast i ca 25 minuter.
    2. Kavla ut degen ca 30x70 cm. Blanda mandelmassa med nougat till en klumpfri massa i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig smet.
    3. Stryk ut fyllningen och rulla ihop. Skär upp ca 3 cm stora bullar.
    4. Sätt av på plåt och jäs under plast i ca 40 minuter. Stryk bullarna med ägg och strö hyvlad mandel på.
    5. Baka i 210 grader i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fact 5 januari 2014

    Vilken mjölk???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben