Nougatsemla med kaffegrädde

Serverar: 6 portioner

Rivna kaffebönor ger en väldigt god smak till nougatfyllningen.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 1 ½ dl mjölk, kylskåpskall
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 220 g nougat, rumsvarm
  • 2 kaffebönor
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda smöret och vetemjölet i en matberedare eller blanda samman med fingrarna. Smula ner jästen i en bunke. Häll i mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt ägg, socker och stött kardemumma. Arbeta samman mjölblandningen med vätskan till en smidig deg, ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut den till 6 runda bullar, ca 125 g. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i rumstemperatur i ca 2 timmar eller över natten i kylskåp.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt dem svalna. Skär av trekantiga lock på bullarna. Gröp ur inkråmet. Fyll bullarna med nougaten. Riv ner kaffebönorna i grädden och vispa den fluffig.
    5. Spritsa eller klicka ut grädden på fyllningen. Lägg locken ovanpå grädden. Sikta över florsocker och servera!

    Liknande recept

    4
    30 min
    8
    25
    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben