Kassler- och grönsaksgratäng med ris

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Allt-i-ett-gratäng som ger mersmak! Mycket omtyckt!

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 3 dl okokt ris
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Grönsaker
  • 3 paprikor
  • 2 gula lökar
  • 5 ananasringar
  • 4 tomater
  • Sås
  • 250 g mjukost (typ hushållsmjukost)
  • 3 dl grädde (eller 1,5 dl grädde + 1,5 dl creme fraiche)
  • 2 tsk curry
  • Buljongtärning (grönsak eller kött)
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka riset i vattnet tillsammans med buljongen.
    3. Skär paprika i tärningar, lök i klyftor - bryn och puttra lite.
    4. Skär ananas i bitar, tomater i klyftor.
    5. Strimla och bryn kassler.
    6. Bryn curry i en kastrull. Tillsätt mjukost, grädde (och ev. creme fraiche) och buljong. koka upp men låt inte stå och koka.
    7. Bred ut det kokta riset i en form. Lägg i alla grönsaker och kasslern och rör runt ordentligt. Häll över såsen och rör runt ytterligare.
    8. Toppa med riven ost och och placera i ugnen 20-25 minuter.
    9. För lite såsigare alternativ, gör 1,5-2 satser sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben