Kassler- och svampgratinerade paprikor

Serverar: 4 portioner

Den här rätten går bra att förbereda.

Ingredienser

  • 4 paprikor i olika färger
  • Fyllning
  • 300 g kassler i strimlor
  • 150 g färsk svamp i bitar
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald peppar
  • 1 msk hackad oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • Gratinering
  • 2 dl riven ost
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Sweet chilisås
  • Nnågra stekta hela svampar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikorna, ta bort kärnhuset. Ställ dem på ett ugnsäkert fat. Sätt i mitten av ugnen 10 min. Bryn under tiden kassler, svamp och lök i smör i en stekpanna. Pressa över vitlök. Tillsätt salt, peppar, oregano, tomatpuré och vatten. Låt kassler och grönsaksröran sjuda några minuter.
    2. Sätt ugnen på 275 grader. Fyll paprikorna med kasslerröran och strö över osten. Gratinera 8-10 min i övre delen av ugnen.
    3. Servera parikorna med jasminris, sweet chilisås och lite stekt svamp. Garnera med färsk oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben