Kasslergratäng med italiensk ostsås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det här är en perfekt rätt om du vill göra den i förväg. Skjutsa in den i ugnen och gratinera när gästerna ringer på dörren!

Ingredienser

  • 1 pkt fryst bladspenat
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • ½ krm mald vitpeppar
  • 500 g kassler
  • 120 g soltorkade tomater i olja
  • 1 dl finhackade basilikablad
  • Ostsås
  • 2 msk smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3/4 tsk salt
  • ½ krm nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    Smält smöret till ostsåsen i en kastrull med svag värme. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken och vispa till en slät sås. Låt såsen sjuda 5 minuter. Då försvinner stärkelsesmaken i mjölet. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg spenaten på ett fat och tina den snabbt i mikrovågsugn, ca 7 min på högsta effekt. Krama ur vätskan. Fräs den i smör, pressa över vitlöken. Låt vätskan torka in. Salta och peppra. Bred ut spenaten i ett ugnssäkert fat. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och lägg dem ovanpå. Hacka tomaterna och strö dem och basilikabladen över kasslern. Häll över såsen och gratinera 15-20 min. Servera med pasta och tomatsallad med svarta oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben