Kasslergratäng med potatismos

Serverar: 4 portioner

Detta är en klassisk 80-talsrätt som var en av mina favoriter när jag växte upp. Testa det, du kommer inte att ångra dig.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • C:a 3 hg färska champinjoner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 2 - 3 msk senap
  • 2 tsk potatismjöl
  • Potatismos
  • 1 - 1 1/2 kg potatis
  • 1 - 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Tillaga potatismoset och tillsätt en äggula. Skiva och bryn kasslern. Skiva champinjonerna som sedan brynes. Vispa grädden, tillsätt potatismjöl, senap och riven ost.
    2. Lägg kasslern i mitten i en smörad form. Lägg över champinjonerna. Klicka runt potatismoset. Häll över såsen över kasslern.
    3. 225° i cirka 20 min tills det fått brun yta.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben