Kasslergratäng med sparris
Krämig pastagratäng med spenat och sparris. Pinjenötterna kan bytas ut mot flagad mandel, om man vill.
Ingredienser
300 g pasta
200 g kassler
200 g fryst spenat
200 g sparris
2-3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
Salt
Peppar
Ev lite riven muskot
3 dl riven västerbottensost
3 msk pinjenötter
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Koka pastan i 5 minuter. Skiva kasslerna tunt.
- Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan dunsta bort. Förväll sparrisen.
- Smält matfettet på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Låt sakta koka några minuter, vänd ner den rivna osten. Vänd ner spenaten i ostsåsen.
- Varva pasta, kassler och ostsås i en smord ugnsfast form. Avsluta med ostsås och lägg den förvällda sparrisen överst.
- Ställ in i ugn ca 15 minuter. Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna och strö över när rätten kommer ut ur ugnen. Servera med ett gott bröd till.
Liknande recept
Kommentarer (0)