Kasslergratäng med sparris

Serverar: 4 portioner

Krämig pastagratäng med spenat och sparris. Pinjenötterna kan bytas ut mot flagad mandel, om man vill.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 200 g kassler
  • 200 g fryst spenat
  • 200 g sparris
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Ev lite riven muskot
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 3 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Koka pastan i 5 minuter. Skiva kasslerna tunt.
    3. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan dunsta bort. Förväll sparrisen.
    4. Smält matfettet på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Låt sakta koka några minuter, vänd ner den rivna osten. Vänd ner spenaten i ostsåsen.
    5. Varva pasta, kassler och ostsås i en smord ugnsfast form. Avsluta med ostsås och lägg den förvällda sparrisen överst.
    6. Ställ in i ugn ca 15 minuter. Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna och strö över när rätten kommer ut ur ugnen. Servera med ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben