Kasslergratäng med sparris

Serverar: 5-8 portioner

Den är jättegod och superlätt att tillreda.

Ingredienser

  • 700-800 g kassler
  • 2 burkar sparris à 225 g
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2-2½ dl sparrisspad
  • 1-1½ dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1-½ dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ungnen på 250 grader. Skiva kasslern i skivor och lägg i en gratängform.Låt sparrisen rinna av, spara spadet. Lägg sparrisen över kasslern.
    2. Smält matfett i en kastrull och rör ned mjölet, späd med sparrisspad och mjölk. Späd med grädde och låt såsen koka 3-5 minuter. Tag såsen från värmen och rör ner äggulan och nästan all ost, spara ca 1,5 dl.
    3. Häll på såsen över kasslern och strö ost över. Gratinera i ugnen ca 12-15 min. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    mumsan 30 september 2008

    Verkligen jättegod å lättfixad, toppen! tack för receptet!

    angee 1 oktober 2008

    God vardagsmat! Hade nog velat haft den lite mer såsig, men det går ju att ordna till nästa gång! Fräscht med sparrisen i!

    Mollianna 6 april 2009

    Älskar sparris, så den här rätten passar mig perfekt!

    Astrid19 10 augusti 2011

    Enkelt & jättegott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben