Kasslergryta med curry

Serverar: 6 portioner

Då det blir mycket av denna goda gryta kan man antingen ha den som bjudrätt, men den går också bra att frysa in.

Ingredienser

  • Drygt 0,5 kg kassler
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 buljongtärning (kött eller grönsak)
  • 3 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 tsk curry
  • 1,5 msk ketchup eller tomatpuré
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk lätt creme fraiche
  • Margarin eller olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär paprikorna i små bitar Skär kasslern i små fyrkanter
    2. Bryn först paprika och vitlök i margarinet/oljan. Tillsätt sedan i kasslern och curryn och låt det fräsa med ca 3-4 min. Häll i vattnet, buljongtärningen och ketchupen. Låt småkoka ca 5 minuter. Gör en redning av lite vatten och vetemjölet. Vispa ner i grytan. Låt koka ytterligare ca 10 minuter.
    3. Ta grytan av plattan och rör ned matlagningsgrädden och lätt creme fraiche. OBS! När du gjort detta ska inte kasslergrytan kokas, men den går att värma.
    4. Servera med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (1)

    kekke46 5 juli 2010

    Har gjort din kasslergryta idag den var jättegod. Blev omtyckt här

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben