Kasslerklämma fylld med ost, dragon och basilika

Serverar: 4-6 portioner

Denna klämma går att äta kall som varm.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 kg kassler
  • 1 purjolök
  • 1 knippe gräslök
  • 2 dl ricottaost eller cheddar
  • 1 msk dijonsenap
  • Smör
  • Basilika
  • Dragon
  • 4 msk olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Govmalen svartpeppar
  • Sås
  • 4 dl matlagningsyoughurt
  • 1 nypa salt
  • 2 nypor citronpeppar
  • 2 tsk hackad dragon
  • ½ tsk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen så de är lite hårda, behåll skalet på och skiva den när den är klar. Skiva kasslern i halvtunna skivor.
    2. Ta ost, senap, dragon, basilika och lite av kryddorna. Hacka örterna och gör en röra. Bred ut oströra på kasslern och på med en skiva till så det blir dubbelt.
    3. Strimla purjolöken och hacka gräslöken. Blanda oljan, kryddor och bägge löksorterna. Lägg potatisskivorna i en smord ugnsform.
    4. Bred ut lökblandningen över potatisen sen läggs kasslerskivorna ovanpå. Strö lite riven ost över. Sätt in i ugnen tills det har fått fin färg och osten har smält i kasslern. Blanda såsen.
    5. Servera det med den kalla såsen och en smarrig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben