Kasslerpaj med örter

Serverar: 4 portioner

Kasslerns lite rökta sälta ger pajen det där lilla extra! Varför inte göra denna goda pajen till helgkvällens middag?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • ¾ dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 250 g kassler
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 tomater
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ½ dl hackade örter (t.ex. persilja, gräslök och dill)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt till en smidig deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm. Nagga och ställ formen kallt ca 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
    2. Skär kasslern i små bitar. Skiva oliverna. fördela kassler och oliver i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå.
    3. Vispa ihop äggstanningen och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben