Kasslerpaj med ostsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Dagens middag som jag improviserade ihop.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 5 dl mjöl
  • 1,5 dl olja eller smält margarin
  • 2 msk vatten
  • 2 msk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 4-6 cm-tjocka kasslerskivor
  • 1 msk olja
  • 1-2 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1-2 dl mjölk
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingridienserna till pajdegen, tillsätt vatten efter behov och låt stå kallt ett tag. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 min, 200°C.
    2. Skär kasslern i småbitar. Ta så mycket du tycker är lagom, jag tog ganska litet. Bryn bitarna i en stekpanna med lite matfett.
    3. Smält lite matfett i en kastrull. Rör ihop ägg, hälften av mjölken och mjöl i en annan skål. Häll det i kastrullen och rör tills det börjar småkoka och tjocknar. Sänk värmen, låt det inte bränna fast. Rör i osten, resten av mjölken och kryddorna.
    4. Häll i kasslern i pajformen och häll såsen över. Strö ev litet riven ost över allt sedan. Ställ in i ugnen, efter ca 20 minuter är det färdigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben