Kasslerpaj med svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

God och lättlagad paj

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 125 g margarin
  • 2-3 msk vatten
  • 2 msk persilja
  • Fyllning
  • 1 pkt djupfrysta hela spenatblad, ca 250 g
  • 300 g kassler
  • 2-3 skivade tomater
  • ½ - 1 l kantareller el annan svamp skurna i mindre bitar
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 2 msk margarin
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 brk, 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk soja
  • Ca 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och blanda ner persiljan. Tryck ut i pajform, nagga bottnen med gaffel. Ställ in i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet 10-12 minuter i mitten av ugn. Tina och hacka spenaten grovt. Låt rinna av i durkslag. Fräs svamp och purjon i margarin ca 10 minuter. Strö på mjöl och späd med mjölk och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och soja. Lägg spenat och tomatskivor i skalet, täck med kassler. Häll över svampstuvningen. Strö på riven ost.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter. Serveras med fördel till sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben