Katalansk köttgryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 timmar

Ingredienser

  • 1 kg märgpipa eller högrev
  • 500 g potatis
  • 4 gula lökar
  • 4 stora tomater
  • 1 röd paprika
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl köttbuljong
  • 3 dl rött vin
  • 250 g chorizo
  • vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • smör eller margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Skär köttet i kuber (ca 2cm). Vänd köttbitarna i vetemjöl kryddat med salt och peppar och bryn i stekpanna.
    2. Skiva löken, tärna paprikan, skålla och hacka tomaterna. Fräs lök, paprika, vitlök och tomater lätt i en gryta utan att det får färg. Lägg över de brynta köttbitarna i grytan eftersom och vispa slutligen ur pannan med lite vatten och häll det i grytan. Tillsätt köttbuljong och vin. Puttra i ca 1 1/2 timme. Blanda i potatistärningarna när 20 minuter återstår av koktiden. När grytan är klar tillsätts chorizon som bara ska bli genomvarm.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben