Kavringstårta med Gubbröra

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Ville ha något nytt på buffébordet vid kräftskivan och denna tårta komponerade jag då utifrån två andra recept. Tårtan passar bra till buffé, t ex till midsommar eller påsk- och julbordet!

Ingredienser

  • Ca 75 gram smör eller margarin
  • Ca 200 gram kavring
  • 1 rödlök (eller gul)
  • 3-4 hårdkokta, hackade ägg
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • ½ dl hackad dill
  • 1-2 msk gräddfil
  • Instruktioner

    1. Smält fettet. Skiva ner kavring i en matberedare och kör den tillsammans med fettet. Tryck ut allt i botten i en löstagbar form.
    2. Hacka lök, ägg, ansjovis och dill. Blanda ihop allt med gräddfilen till en röra. Bred röran över kavringsbotten och ställ i kylskåp fram till servering. Garnera gärna med lite rödlökshack, dill och gräslök.
    3. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    senorohg 10 augusti 2009

    Provade denna rätt i helgen, den blev våldsamt populär. Har säkert kunnat göra 10 st och allt har nog gått åt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben