Kavringstårta med Gubbröra
Ville ha något nytt på buffébordet vid kräftskivan och denna tårta komponerade jag då utifrån två andra recept.
Tårtan passar bra till buffé, t ex till midsommar eller påsk- och julbordet!
Ingredienser
Ca 75 gram smör eller margarin
Ca 200 gram kavring
1 rödlök (eller gul)
3-4 hårdkokta, hackade ägg
1 burk ansjovisfiléer
½ dl hackad dill
1-2 msk gräddfil
Instruktioner
- Smält fettet. Skiva ner kavring i en matberedare och kör den tillsammans med fettet. Tryck ut allt i botten i en löstagbar form.
- Hacka lök, ägg, ansjovis och dill. Blanda ihop allt med gräddfilen till en röra. Bred röran över kavringsbotten och ställ i kylskåp fram till servering. Garnera gärna med lite rödlökshack, dill och gräslök.
- Smaklig spis!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Provade denna rätt i helgen, den blev våldsamt populär. Har säkert kunnat göra 10 st och allt har nog gått åt.