Kebab

Serverar: 10 portioner

Tid: 4 timmar 20 minuter

Tar lite tid men är värt de. Lika god som den man kan köpa från grillen. Det vet alla som besökt Jeppis.

Ingredienser

  • 2 kg köttfärs
  • 1 dl aromat
  • 2 tsk krossad svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser och forma lill en limpa. Rulla in den i folie lämna ändarna öppna.(så fettet kan rinna ut) Sätt den på galler med plåt under i ugnen. Grädda i 100 grader i 3 timmar stäng av värmen men låt kebaben stå kvar i ugnen 1 timme till. Låt svalna och skiva så tunna "flarn" du kan. Stek dem i stekpanna för att få en brunare färg. Servera med en grönsallad, kokt ris eller pommes frites och kebab sås.
    2. p.s om köttet är rosa när du tar det ur ugnen ställ tillbaka och höj värmen lite och grädda 30-60 min till. (Det ska va gråaktig) Jag brukar ha ca 400 gr bland färs och resten nöt färs 10%.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Malmöfestival
    Idag kör Malmöfestivalen igång och det betyder mycket mat. Hela centra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben