Kebab

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 hg lamm- eller nötfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, citronsaft, salt och peppar. Kavla ut en klick färs mellan dubbla bakplåtspapper till en lövtunnt sjok. Dra av det övre papperet och vänd ner köttfärsen i het stekpanna. Efter någon sekund släpper det andra papperet så det går att dra loss. Vänd köttet och stek andra sidan. 15 sekunder per sida brukar räcka. Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor. Fyll pitabröd med köttet och lämpliga tillbehör.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Malmöfestival
    Idag kör Malmöfestivalen igång och det betyder mycket mat. Hela centra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben