Kebabrullar på spett med morotssallad

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 35 minuter

Enkelt och jättegott. En av mina barns favoriter.

Ingredienser

  • 400-500 g köttfärs
  • ½ gul lök
  • 1 litet ägg
  • 3-4 msk ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ev. 1 tsk sambal oelek
  • 400 g morötter
  • Olivolja
  • 2-3 msk honung
  • ½ -1 citron
  • Hackad persilja
  • Hackad mandel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på drygt 225 grader. Kör nötfärs och lök i bitar i matberedare. Blanda i ägg, ströbröd och kryddor och kör ytterligare en liten stund, så att allt blandas. Ta ev. också lite kallt vatten. Låt färsen vila medans ugnen värms. Forma färsen till tumstjocka rullar. Trä upp dem på blötlagda träspett och lägg dem på bakplåtspapper i en långpanna. Sätt in dem mitt i ugnen. Stek rullarna i ca. 10- 15 minuter. Skala och skiva morötterna. Hetta upp olja i en wok eller panna. Fräs morötterna under omrörning några minuter. Rör i honung och pressa i citronsaft. Vänd morötterna i den sötsura marinaden och dra pannan av plattan. Strö över hackad persilja och hackad mandel. Servera med gott bröd eller ris till.

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben