Kenneths chiliaioli
Väldigt god aioli!
Ingredienser
2 msk sötmandel, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 chili (thai), urkärnad, hackad, eller som jag 1½ msk torkad chili
2 äggulor
1 lime, saften
1-2 msk sweet chili
2 tsk soja
2 dl majsolja
Instruktioner
Rosta mandel, vitlök och chili i en torr, het panna tills vitlöken är gyllenbrun. Passa så att det inte får för mycket färg!
Ta av från spisen och låt svalna.
Häll över i en mixer och tillsätt resten av ingredienserna, utom oljan! Mixa väl.
Tillsätt oljan droppvis medan mixern är igång. Såsen ska vara lite tunnare än "vanlig" majonnäs. Smaka av med salt.
Liknande recept
Buffalo Wings med chiliaioli
Kennethbakelsen
1 h
8-10
3
Chiliaioli
Chiliaioli
10 min
8
Laxburgare med mango och chiliaioli
6
Laxgryta med chiliaioli
4
Katalansk fisk- och skaldjursgryta med chiliaioli
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!