Kenneths chiliaioli

Väldigt god aioli!

Ingredienser

  • 2 msk sötmandel, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 chili (thai), urkärnad, hackad, eller som jag 1½ msk torkad chili
  • 2 äggulor
  • 1 lime, saften
  • 1-2 msk sweet chili
  • 2 tsk soja
  • 2 dl majsolja
  • Instruktioner

    1. Rosta mandel, vitlök och chili i en torr, het panna tills vitlöken är gyllenbrun. Passa så att det inte får för mycket färg!
    2. Ta av från spisen och låt svalna.
    3. Häll över i en mixer och tillsätt resten av ingredienserna, utom oljan! Mixa väl.
    4. Tillsätt oljan droppvis medan mixern är igång. Såsen ska vara lite tunnare än "vanlig" majonnäs. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben