Laxgryta med chiliaioli

Serverar: 4 portioner

Bra nyttig vardagsmat!

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 3 msk hummerfond
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • ½ liten rotselleri
  • ½ fänkål
  • Rapsolja
  • 250 g frysta tinade räkor
  • 500 g laxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Aioli
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 4 msk chilisås
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Koka vatten och fond till en buljong. Skala och hacka/tärna lök, vitlök, palsternacka, rotselleri, fänkål och morot.
    2. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt rotfrukterna och buljongen.Låt sjuda ca 20min.
    3. Gör aiolin. Blanda lätt crème fraiche, pressad vitlök och chilisås. Smaka av med cayennepeppar.
    4. Skär laxen i bitar och tillsätt till grytan 5 min före servering. Salta och peppra.
    5. Toppa med räkorna och servera med aioli.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben