En härlig fiskgryta med spansk touch. Fiskens och skaldjurens smaker ackompanjeras perfekt av tomatsåsens sötma. Pricken över i blir självklart klicken av den heta aiolin. Självklart kan du byta ut fisken mot någon av dina egna favoriter. Musslor är också gott i grytan.
Ingredienser
600 g Krav eller MSC-märkt fiskfilé, t ex lax och torsk
500 g king prawns, kungsräkor, MSC-märkta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 kvisttomter
1 msk + 2 msk olivolja
2 msk torr sherry
1 lagerblad
1 tsk paprikapulver
½ paket saffran, á ½ g
2 tsk socker
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
2 msk konc fiskfond
4 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka bladpersilja
Aioli
1 äggula
1 vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
1½ dl rapsolja
½ dl olivolja
½ msk pressad citron
1 krm salt
1 röd chili, t ex spansk peppar
Tillbehör
1 baguette, gärna av surdeg