Kenyansk köttgryta

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En väldigt god rätt att samlas runt, och ju mer tillbehör man har desto mer smaker. Kan med fördel göras dagen innan.

Ingredienser

  • 1 dl rapsolja
  • 4 st gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ingefära
  • 1 burk hela tomater
  • 1-2 msk curry
  • 2 st grönsaksbuljongstärningar
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 5 hg grytbitar
  • Instruktioner

    1. Ta en stor gryta så allt får plats.
    2. Skala och skär lökarna i stora bitar.
    3. Låt lökarna puttra med olja, salt och ingefära i 20 minuter.
    4. Tillsätt tomaterna och låt det puttra i 10 minuter.
    5. Ha i köttet och resten av kryddorna och låt det puttra i 45-50 minuter.
    6. Serveras med ris och tillbehör t.ex: Cocos Mango chutney Jordnötter Skivade bananer Strimlad purjolök Krossad ananas mm

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben