En väldigt god rätt att samlas runt, och ju mer tillbehör man har desto mer smaker. Kan med fördel göras dagen innan.
Ingredienser
1 dl rapsolja
4 st gula lökar
1 tsk salt
2 msk ingefära
1 burk hela tomater
1-2 msk curry
2 st grönsaksbuljongstärningar
1-2 krm cayennepeppar
5 hg grytbitar
Instruktioner
- Ta en stor gryta så allt får plats.
- Skala och skär lökarna i stora bitar.
- Låt lökarna puttra med olja, salt och ingefära i 20 minuter.
- Tillsätt tomaterna och låt det puttra i 10 minuter.
- Ha i köttet och resten av kryddorna och låt det puttra i 45-50 minuter.
- Serveras med ris och tillbehör t.ex:
Cocos
Mango chutney
Jordnötter
Skivade bananer
Strimlad purjolök
Krossad ananas mm
Liknande recept
Kommentarer (0)