Kerstins bananpaj

En lite ovanligare variant på bananpaj med schweizernötchokladkaka i.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 150 g smör
  • 2-3 bananer
  • 1 schweizernötchokladkaka
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker med ägget och det smälta smöret. Tryck ut i pajform.
    2. Skiva bananerna och grovhacka schweizernöten. Lägg bananskivorna på degen och strö över chokladen.
    3. Grädda i 175 grader 35-40 min.
    4. Servera med glass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    ahna 23 februari 2009

    Superenkelt och förvånansvärt gott! behövs inga tillbehör och lika god kall som varm!

    ahna 23 februari 2009

    Superenkelt och förvånansvärt gott! behövs inga tillbehör och lika god kall som varm!

    CaciEn 24 maj 2017

    Mina barns favoritpaj

    Sanna 28 augusti 2021

    Den bästa bananpajen vi har ätit. Mina barn älskar den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben