Kerstins rödvinsgryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En supergod gryta som är lätt att svänga ihop.

Ingredienser

  • 500 g grovstrimlat fläskkött
  • 1 stor purjolök
  • 1 flaska rödvin
  • ½ dl tomatpuré
  • Köttbuljong
  • 1 knippe broccoli
  • 2 hg färska champinjoner
  • Smör
  • Maizenamjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Fräs grovhackad purjolök i smör några minuter. Ta upp löken. Fräs det strimlade fläskköttet, tillsätt en halv flaska vin, låt reducera ca 10 minuter. Tillsätt ytterligare 1 dl vin samt köttbuljong. Låt koka under lock ca 20 minuter.Tillsätt en redning av det sista vinet plus maizenamjöl. Låt broccoli och champinjoner koka med de sista 5 minuterna. Servera med råstekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben