Kesella och morotsplättar med kallrökt lax

Serverar: 4 portioner

Hemma hos mig har plättarna serverats både som förrätt, varmrätt och efterrätt med olika tillbehör. Prova dig fram.

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 2 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 0,5 dl fiberhavregryn
  • 2 msk vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl sojamjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl lättkesella
  • Olivolja
  • Tillbehör
  • 8 skivor kallrökt lax
  • 1 dl lättkesella
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk färsk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Riv morötterna på den finaste sidan av rivjärnet. Blanda dinkelmjöl, havregryn, vetegroddar och salt. Tillsätt hälften av sojamjölken i mjölblandningen och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av sojamjölken, äggen, morötterna och kesellan. Häll olja i en plättlagg eller panna. Häll i lite smet. Vänd plätten efter några minuter.
    2. Servera varje plätt med en skiva kallrökt lax, en klick lättkesella, hackad rödlök och hackad dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben